L'abolition de toutes les fêtes taurines en Catalogne et en Espagne ?

Publié le par Pression Ethique Anti Corrida Europe

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_53670514151&view=notifications#!/profile.php?id=1638440461 

 

Diumenge, 3 de juliol
ELS ALTRES BOUS
Els correbous, molt arrelats a les Terres de l'Ebre, van quedar al marge de la prohibició taurina a Catalunya. En parlen partidaris i detractors.

Al mateix temps que Catalunya avançava en la prohibició de les corrides, a les Terres de l'Ebre anava creixent la idea que el pas següent seria l'abolició dels seus festejos taurins. Això va desembocar en una dinamització d'aquestes festes sense precedents. Durant un any, el programa ha fet un seguiment, des de l'interior, de tot el procés que va culminar amb la legitimació dels correbous al Parlament, just en el moment en què Catalunya es declarava més antitaurina que mai.
El reportatge s'acosta a la realitat més quotidiana de les festes amb bous. Planteja la conflictivitat amb què es dóna el tret de sortida a la temporada, amb els animalistes disposats a centrar la seva lluita a l'Ebre, la dificultat dels taurins per adaptar la festa a una llei- en alguns aspectes- difícil de complir, i els malabarismes polítics per justificar unes pràctiques per a molts reprovables, com el bou embolat i el capllaçat.
Tot això, explicat des de la proximitat més íntima a una societat que s'esforça a treure pit per defensar una festa que desferma passions al territori i amb els primers testimonis, sovint silenciats, d'antitaurins de l'Ebre.
El programa també es fa ressò del vessant empresarial d'aquestes festes i com alguns ramaders comencen a mirar cap a altres zones, com la Camarga, a França, on els correbous han esdevingut un reclam turístic que genera grans beneficis.

http://www.tv3.cat/30minuts/proper

Un reportatge de: Joanna Pardos
Realització muntatge: Pere López
Imatge: Santi Valldepérez i Guillermo Barberà.
Muntatge: Joan Carles Calvera
Una producció de Televisió de Catalunya amb la col•laboració de Filmsnòmades

Publié dans La corrida c'est quoi

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article